تصویر بیماری های مقاربتی و جنسی

انواع بیماری مقاربتی یا بیماری های جنسی چیست؟علائم ودرمان{STD}

بیماری های مقاربتی یا STD (Sexually Transmitted Diseases) به آن دسته از امراضی گفته می‌شود که از طریق روابط جنسی بین افراد منتقل می‌شوند. بیماری های مقاربتی ممکن است توسط باکتری‌ها، قارچ‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها انتقال یابند و می‌توانند عوارض جدی برای سلامتی افراد داشته باشند. بیماری‌های مقاربتی در ناحیه دهان، واژن و مقعد بروز پیدا می‌کنند. با ما در این مطلب از درمان لیزر همراه باشید تا انواع بیماری های آمیزشی و نحوه درمان آنهارا نیز بررسی نماییم.

علائم بیماری های مقاربتی 

در بسیاری از مواقع افرادی هستند که هیچگونه علائم بالینی از بیماری‌های مقاربتی در آنها مشاهده نمی‌شود اما ناقل به بیماری هستند. همچنین علائم بیماری‌های مقاربتی در همه افراد یکسان نبوده و به عوامل متعددی از جمله سیستم ایمنی بدن و بیماری‌های زمینه‌ای مرتبط است.
به همین دلیل برای جلوگیری از بیماری های مقاربتی استفاده از کاندم هنگام رابطه جنسی بسیار اهمیت دارد و چک آپ‌های مرتب جزو ضرورت‌ها محسوب می‌شود.

بیماری های std یا مقاربتی

STDs pass from one person to another through vaginal, oral, and anal sex. They also can spread through intimate physical contact like heavy petting, though this is not very common.
بیماری های مقاربتی از طریق رابطه جنسی واژینال، دهانی و مقعدی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. این بیماری ها می توانند از طریق تماس فیزیکی صمیمی مانند نوازش پخش شوند، البته که این مورد برای انتقال بیماری چندان رایج نیست.

انواع بیماری های مقاربتی

بیماری‌های مقاربتی بر اساس نوع عامل به وجودآورنده آن که ویروس، باکتری، قارچ و انگل است، تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه این مطلب درمان لیزر شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی را با شما همراهان گرامی به اشتراک می‌گذارد:

زگیل تناسلی یا پاپیلومای انسانی (HPV)

یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی زگیل تناسلی است. زگیل تناسلی یا پاپیلومای انسانی (HPV) یک ویروس است که می‌تواند از طریق رابطه جنسی دهانی، واژنی و مقعدی، منتقل شود. این ویروس می‌تواند به عنوان عامل اصلی زگیل تناسلی شناخته شود.

ویروس HPV به عنوان یک ویروس بسیار شایع در جوامع شناخته می‌شود و بسیاری از افراد آن را در طول عمر خود تجربه می‌کنند، اما برخی افراد این ویروس را به صورت خفیف و به طوری که علائمی بروز ندهد دریافت میکنند و سیستم ایمنی بدن آنها عفونت را خود به خود درمان می‌کند.

مطلب مرتبط: زگیل تناسلی چیست؟

علائم زگیل تناسلی

HPV می‌تواند برجستگی‌های گوشتی غیر طبیعی (زگیل )در مناطق مختلفی از بدن، شامل ناحیه تناسلی و دهانه رحم، و دهان به وجود آورد و به عوامل خطرناکی مثل سرطان دهانه رحم و سایر سرطان‌ها منجر شود.

درمان زگیل تناسلی

واکسیناسیون علیه HPV در برخی موارد می‌تواند از انتقال این ویروس و اثرات جانبی آن جلوگیری کند. تشخیص و درمان عفونت‌های HPV نیز توسط پزشکان انجام می‌شود، از جمله بررسی‌های آزمایشی مختلف و تعیین عوامل خطرناک مرتبط با بروز بیماری‌های مختلف این ویروس. اما یکی از بهترین شیوه‌های درمانی این ویروس، لیزر زگیل تناسلی است که در مرکز درمان لیزر انجام می‌شود.

مطلب مرتبط: لیزر زگیل تناسلی

سوزاک

سوزاک یا Gonorrhea یک بیماری عفونتی شایع است که به وسیله باکتری Neisseria gonorrhoeae ایجاد می‌شود. این بیماری عمدتاً از طریق رابطه جنسی، تماس مخاطی با افراد مبتلا، یا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود. سوزاک می‌تواند در مناطق مختلف بدن از جمله دستگاه تناسلی، گلو، دهان، چشم و دیگر نقاط بدن ظاهر شود.

علائم سوزاک

علائم این بیماری  شامل درد و سوزش در زمان ادرار، مدفوع غیرعادی، خون‌ریزی، التهاب‌های مخاطی، تورم بیضه‌ها، و در خانم‌ها نامرتب شدن عادت ماهیانه است. در صورت عدم درمان ، ابن بیماری می‌تواند به عوارض جدی مثل التهابات دستگاه تناسلی، التهابات مفصلی، و حتی ناباروری منجر شود.

درمان سوزاک

درمان سوزاک عمدتاً با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها انجام می‌شود. اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری بسیار مهم است تا از عوارض جدی و انتقال آن به دیگران جلوگیری صورت گیرد.

سیفلیس

سیفلیس یا Syphilis یک بیماری عفونی است که توسط باکتری Treponema pallidum ایجاد می‌شود. این بیماری از طریق روش‌های مختلفی از جمله رابطه جنسی بدون محافظت، تماس مخاطی با زخم‌های باکتریال سیفلیس، یا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود.

علائم سیفلیس

سیفلیس به مراحل مختلف تقسیم می‌شود. مرحله اول سیفلیس علائمی نمایان نمی‌کند و زخم‌هایی به نام شانکر در نقاط مختلف بدن ایجاد می‌شود. 

در مرحله دوم، علائمی مانند آفت‌های پوستی، آفت‌های دهان و ریزش مو ظاهر می‌شود. 

در مراحل بعدی، اگر سیفلیس درمان نشود، ممکن است عوارض جدی مانند آسیب به قلب، مغز، عصب‌ها و دیگر اعضای بدن ایجاد شود.

درمان سیفلیس

درمان سیفلیس نیز با  مصرف انواع آنتی‌بیوتیک‌ها انجام می‌شود. اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری بسیار مهم است چرا که سلامت فرد مبتلا را به طور جدی تهدید می‌کند.

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی، یا همان هرپس تناسلی، یک نوع عفونت مقاربتی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. این ویروس معمولاً از طریق تماس جنسی واژینال، مقعدی و دهانی منتقل می‌شود.

علائم تبخال تناسلی

علائم تبخال تناسلی شامل تورم غدد لنفاوی، زخم‌ها یا قرمزی‌های دردناک در ناحیه تناسلی، سوزش و حتی علائمی مشابه تبخال در دهان یا سایر قسمت‌های بدن است.

درمان تبخال تناسلی

تشخیص و درمان تبخال تناسلی توسط پزشک انجام می‌شود. معمولاً از طریق بررسی علائم و آزمایش‌های تشخیصی مانند PCR می‌توان این بیماری را تشخیص داد. درمان معمولاً با مصرف آنتی‌ویروس‌ها مانند آسیکلوویر یا والاسیکلوویر صورت می‌گیرد.

هپاتیت ب (B)

هپاتیت ب یک نوع عفونت ویروسی است که می‌تواند باعث عفونت و التهاب کبد شود. این عفونت به ویروسی با همین نام برمی‌گردد و ممکن است در حالت حاد یا مزمن اتفاق بیافتد.

این ویروس به عنوان یکی از عوامل مهم در بروز بیماری شناخته می‌شود. عفونت هپاتیت ب اغلب از طریق تماس مستقیم با مایعات بدنی افراد آلوده به ویروس، مانند خون، مایع منی، و مایعات تناسلی منتقل می‌شود. همچنین، این ویروس می‌تواند از طریق روابط جنسی نیز گسترش یابد.

در موارد شدیدتر می‌تواند به طور مزمن و در مراحل پیشرفته به کبد آسیب برساند و خطرناک باشد.

علائم هپاتیت ب

 این بیماری معمولاً با علائمی مانند زردی پوست و چشم، خستگی، تهییج، ادرار تیره رنگ و درد شکمی همراه است.

درمان هپاتیت ب

واکسیناسیون علیه هپاتیت ب از جمله راه‌های پیشگیری از این بیماری است. همچنین، تشخیص و درمان توسط پزشکان با استفاده از آزمایش خون و عکسبرداری انجام می‌شود.

ایدز یا (HIV)

ایدز (AIDS) یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی یک بیماری ویروسی است که توسط ویروس اچ آی وی (HIV) ایجاد می‌شود. این ویروس وارد دستگاه ایمنی بدن می‌شود و سلول‌های ایمنی را تخریب می‌کند. به عبارت دیگر، ایدز باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود، که به معنای افزایش حساسیت نسبت به عفونت‌ها و بیماری‌ها است.

ویروس اچ آی وی از طریق مختلفی انتقال پیدا می‌کند، از جمله تماس جنسی بدون محافظت، تماس با خون آلوده، استفاده از سوزن‌های آلوده، و از مادر به نوزاد در زمان تولد.

علائم ایدز

علائم ابتلا به ایدز ممکن است متنوع باشند و شامل خستگی مزمن، افت وزن بدون دلیل، عفونت‌های مزمن می‌شود.

درمان ایدز

از آنجا که ایدز سبب ضعف سیستم ایمنی می‌شود، درمان آن بسیار مهم است. درمان شامل داروهای ضد ویروسی است که به کنترل تکثیر ویروس و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. پیشگیری از انتقال ویروس اچ آی وی نیز با استفاده از محافظت در روابط جنسی و توصیه به درمان‌های مرتبط با ویروس اچ آی وی ممکن است انجام شود.

تریکومونیازیس

تریکومونیازیس (Trichomoniasis) یک عفونت تناسلی است که توسط یک انگل تک‌سلولی به نام تریکوموناس واژینالیس ایجاد می‌شود. این عفونت اغلب از طریق روابط جنسی بدون محافظت انتقال می‌یابد.

علائم تریکومونیازیس

علائم تریکومونیازیس ممکن است متنوع باشند، اما بسیاری از افراد مبتلا به این عفونت علائمی ندارند. برخی از علائم ممکن شامل خارش و سوزش در ناحیه تناسلی، ترشحات واژنی غیرعادی (معمولاً بدبو)، درد و سوزش ادراری، و احتمالاً التهاب‌های ناحیه تناسلی است.

درمان تریکومونیازیس

درمان تریکومونیازیس با مصرف آنتی‌بیوتیک‌های مخصوص انجام می‌شود. همچنین، پیشگیری از این عفونت به وسیله استفاده از کاندوم در روابط جنسی می‌تواند مؤثر باشد. اگر افراد مشکوک به ابتلا به تریکومونیازیس علائمی دارند، توصیه می‌شود که سریعا به پزشک مراجعه کرده و آزمایش‌های مربوطه را انجام دهند.

شپش عانه

شپش عانه که به نام شپش تناسلی نیز شناخته می‌شود، یک نوع حشره است که در نواحی تناسلی انسان زندگی می‌کند. این حشره کوچک در میان موهای شرمگاهی و ناحیه تناسلی یافت می‌شود. شپش عانه عمدتاً از طریق روابط جنسی منتقل شده و به عنوان بیماری مقاربتی شناخته می‌شود.

علائم شپش عانه

شپش عانه می‌تواند مواردی مانند خارش و سوزش در ناحیه تناسلی، ترشحات رقیق و بدبو، و گاهاً التهاب پوست را ایجاد کند.

درمان شپش عانه

درمان شپش عانه به وسیله داروهای ضدشپش انجام شده که توسط پزشک تجویز می‌شوند. همچنین، پیشگیری از این عفونت به وسیله استفاده از کاندوم در روابط جنسی می‌تواند مؤثر باشد.

گال

بیماری گال، که به نام جرب نیز شناخته می‌شود، یک بیماری پوستی است و توسط کنه‌ای به نام کنه گال ایجاد می‌شود و به انسان‌ها انتقال می‌یابد. این بیماری باعث ظاهر شدن خارش شدید در پوست و آسیب‌های جلدی متعددی می‌شود.

علائم گال

علائم گال شامل خارش شدید در نواحی مختلف بدن، ایجاد ترشحات و خراش‌های جلدی است. این بیماری معمولاً از طریق تماس مستقیم با افراد مبتلا به گال منتقل می‌شود.

درمان گال

برای تشخیص و درمان گال، بهترین راه مراجعه به پزشک متخصص پوست است و باید زیر نظر او درمان مناسب را آغاز کرد.

پیشگیری از ابتلا به گال شامل اجتناب از تماس مستقیم با افراد مبتلا، عدم استفاده از وسایل شخصی مشترک، و رعایت بهداشت فردی مناسب می‌شود. توجه به علائم و درمان به موقع این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

کلام آخر

احتمال واگیر بسیاری از بیماری های مقاربتی را با رعایت بهداشت جنسی و فردی می‌توان به حداقل رساند. توجه داشته باشید که با دیدن هر نوع علائمی در ناحیه تناسلی خود، باید به پزشک مراجعه کنید چرا که درمان به‌موقع اهمیت بسیاری دارد.